Welkom bij Marsja Mudde Muziek

 
 
Welkom op de website van Marsja Mudde Muziek

Naast informatie over mijn zangles praktijk en de agenda voor concerten en voorstellingen, vindt u hier details over mijn workshops en cursussen en over de lezingen die ik geef of waarbij ik de muziek verzorg.

Verder is er een beschrijving van de ensembles waarin ik zing of die ik leid, van mijn onderzoeksactiviteiten en natuurlijk mijn Oude-Muziek-Blog. Tenslotte kunt u hier ook mijn CD's, boek en overige artikelen bestellen.
 

Nieuws

Bijzondere samenwerking: Workshop rond Hildegard von Bingen

Mieke Mudde, kunstzinnig dynamisch coach en mandaladocente, en Marsja Mudde, zangeres en zangdocente middeleeuwse en renaissancemuziek, hebben de handen ineengeslagen voor een bijzondere workshop rond de muziek en de miniaturen van de heilige Hildegard von Bingen.
 

Combinatie Workshop Zang en Tekenen op 10 en 17 mei 2014

"Hildegard in klank en beeld": Marialiederen en Miniaturen van Hildegard von Bingen
 
De eerste twee regels van 'Ave generosa', een lied van Hildegard von BingenOpzet van de workshop:
De twaalfde-eeuwse Duitse abdis en mystica Hildegard von Bingen spreekt velen tot de verbeelding. Zij schreef belangrijke boeken over wetenschap, geneeskunde en theologie, stond in contact met alle belangrijke wereldlijke en geestelijke leiders van haar tijd en nam geen blad voor de mond in de correspondentie met hen. Het belangrijkste werk van Hildegard von Bingen is de Scivias (vrij vertaald 'ken de weg'), waarin zij haar visioenen beschrijft. Het boek bevat ook een groot deel van haar liederen, met de melodieën in neumennotatie, en is rijk geïllustreerd met miniaturen. Een belangrijk aandeel van deze liederen is aan Maria gewijd, waarin zij o.a. beschreven wordt als witte lelie, genezeres en sterre der zee. Deze symbolieken zijn gangbaar in middeleeuwse religieuze teksten en afbeeldingen en inspireerden de docentes tot samenwerking.

Lees meer (klik) 

Workshops 2014

Marsja Mudde Muziek verzorgt in 2014 weer een aantal workshops rondom Oude Muziek. Hier volgt een overzicht van de data en onderwerpen:

Heinrich van Veldeke afgebeeld in de Codex Manesse14 en 15 maart 2014: "Die Minne mint ende singt", Middeleeuwse gezongen Liefdespoezie uit Nederland en Duitsland

12 juli 2014: "Op weg naar Santiago da Compostella", Middeleeuwse pelgrimsliederen uit voornamelijk Spaanse Muziek Handschriften

4 oktober 2014: "Franciscus' ode aan de dieren", Liederen over schepping en dierenrijk uit Italiaanse Middeleeuwse en Renaissance Muziek handschriften

20 december 2014: "Een middeleeuwse Kerst", Middeleeuwse kerstliederen uit de Nederlanden

 

Lees meer (klik) 

Oprichting Anime Beatitudinis Cantanti

Anime Beatitudinis Cantanti is van start gegaan, een vrouwenensemble dat zich toelegt op middeleeuwse muziek uit vrouwenkloosters en -conventen uit Europa. Bijzonder aan het ensemble is, dat professionele zangeressen samenwerken met gevorderde amateurzangeressen, omdat ik als artistiek leidster ervan overtuigd ben, dat het enthousiasme en de ervaring van de (zeer) gevorderde amateur de professional een nieuwe impuls kunnen geven. Andersom kunnen de professionele beroepshouding en technisch-interpretatieve beheersing de amateur verder vooruit helpen.

O mirum admirandum, een lied uit het programma 'Vita Hildegardis Bingensis'Het eerste programma van Anime Beatitudinis Cantanti is 'Vita Hildegardis Bingensis'. Het is een bloemlezing uit de composities van Sinte Hildegard von Bingen aan de hand van haar vita, dat is haar levensgeschiedenis. Bent u geïnteresseerd om mee te doen? Of wilt u het programma boeken voor uw podium? Neem dan contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.

 
 
 
   
 
Marsja Mudde Muziek